Подршка студентима из буџета АП Војводине

Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, потписала је данас у Покрајинској влади уговор о регресирању превоза студената из општине Врбас. Према одлуци Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, општини Врбас припало је 1.725.197 динара за превоз студената за 2018. годину.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је у овој години, за регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине, обезбедио 20 милиона динара. Средства за регресирање превоза намењена су за буџетске студенте, за студенте који нису корисници услуга смештаја и исхране у студентском центру и који не користе стипендије и кредите. Право на ова средства остварилo je 30 локалних самоуправа су на основу jавног конкурса.

Обраћајући се присутним представницима општина, проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање, нагласио је да је реч о једној обавези и једном праву, будући да и општине, као и представници Покрајинске владе, воде рачуна о младим нараштајима који су се определили да студирају.