Ученици из мађарске Гедре у посети Врбасу

Гости Врбаса данас су ученици виших разреда Окружне основне школе из Гедре из Мађарске, града са којим Врбас од августа 2017. године има потписан Споразум о братимљењу.

Млади Мађари, 36 ученика заједно са четири професора, налазе се у четвородневној екскурзији по Србији, током које ће већ посетили Бездан, Сомбор, Бач, Мали Иђош, Кулу и Врбас, а у наставку ће обићи знаменитости и споменике у Србобрану, Бечеју, Новом Бечеју и Вршцу.

За њиј је данас организована посета Градском музеју, Реформаторској и Римокатоличкој цркви, као и КУД-у "Сирмаи Карољ". У Градском музеју делегацију и децу из збратимљеног града је поздравио и председник општине Врбас Милан Глушац.

 "Први утисци о сарадњи са Гедром су одлични. Наш циљ је успостављање конкретне прекограничне сарадње, а ови први кораци су важни за успостављење чвршћих односа. Драго нам је да дочекујемо децу из братског града, што имају прилику да се упознају са нашим градом, његовом историјом и особеном мултикултуралношћу, а надам се да ће у будућности бити прилике да се и деца из Врбаса ближе упознају за овим мађарским градом и његовим становницима", рекао је Глушац.