Едукативна радионица за пољопривреднике из Врбаса

У оквиру пројекта "Еколошко управљање водама против екстремних временских услова у пограничној области", који суфинансира Европска унија кроз Интеррег - ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија, за пољопривреднике из општине Темерин и Врбас припремљена је едукативна радионица. Радионица се одржава у Темерину, у ресторану Моја чарда, 15. марта.

"Циљ едукативне радионице је да се пољопривредницима из општине Темерин и Врбас представе главне пројектне активности, могућности одводњавања и наводњавања као и квалитет воде Јегричке, будући да ће се већи део активности пројекта реализовати на територији поменутих општина. Говориће се и на који начин пољопривредници могу да утичу на спречавање загађења воде и побољшање квалитета воде Јегричке. Пројекат има за циљ спречавање негативних ефеката на квалитет водних тела успостављањем заједничког система унапређења управљања водама у АП Војводини и Жупанији Чонград", стоји у позиву за учешће на радионици.

Током реализације пројекта радиће се на ревитализацији реке Јегричке и главног канала Курца у Мађарској, биће извршене хидробиолошке анализе квалитета воде и муља Јегричке и главног канала Курца на одабраним местима, размениће се искуство између српских и мађарских партнера у области одрживог управљања водама и заштите природе, затим изградиће се одговарајућа стаза поред реке у Парку природе Јегричка као и студија о Парку природе Јегричка.

Све о пројекту можете видети овде.