Заменик секретара у обиласку школа

Заменик покрајинског секретара за образовање, управу, прописе и националне мањине Милан Ковачевић обишао је данас три образовне установе у Врбасу, основне школе "Братство-јединство" и "Петар Петровић Његош" и Гимназију "Жарко Зрењанин", а затим се састао и са председником општине Врбас Миланом Глушцем. Радна посета део је плана надлежног секретаријата да током ове године обиђе образовне установе у свих 45 општина у Војводини како би се на лицу места стекао увид у каквим условима се данас школују деца.

"Образовне установе које смо посетили су у добром стању, а посебно ми је задовољство што смо примљени у врбаској Гимназији које следеће године слави 210 година постојања. Види се да локална самоуправа улаже у објекте и подржава систем образовања, опрема их и обнавља, а то су ми потврдили и директори школа. Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне мањине кроз своје конкурсе и акције подржава пројекте општине Врбас, као и других општина", оценио је након састанка заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Милан Глушац, председник општине, истакао је да одлична сарадња локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине даје одличне резултате и да је потребно у наредном периоду осмислити пројекте који ће отклонити све недостатке у установама образовања, посебно у делу инфраструктурног и другог опремања.