Крајем године креће реконструкција Опште болнице

Представници Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије посетили су данас Општу болницу Врбас и најавили могућу реконструкцију објекта за крај године. О овој и другим темама разговарали су Ђорђе Вуковић, саветник директора у Канцеларији за управљање јавним улагањима, др Милан Попов, директор Опште болнице, Милан Глушац, председник општине Врбас, др Горан Ђуровић, члан Општинског већа задужен за здравство, и њихови сарадници.

"Канцеларија за јавна улагања већ четири године подиже квалитет јавне инфраструктуре, обнављајући, између осталих, и објекте везане за здравство. Управо смо зато дошли да обиђемо Општу болницу Врбас јер је овом објекту неопходна комплетна реконструкција. Око 50 болница у земљи у овом тренутку ради на припреми документације, а један део започиње фазу извођења радова. У Општој болници смо разговарали о фази пројектовања, односно дошли смо да утврдимо прелиминарне рокове када ће бити израђен и када ћемо добити пројекат, на основу кога ћемо моћи да изводимо реконструкцију. Због сложености пројекта вероватно ћемо радити по одређеним фазама, а почетак радова, уколико цео процес буде ишао утврђеним током, може се очекивати већ крајем године", најавио је Вуковић.

Иначе, Канцеларија за јавна улагања већ је финансирала потпуну реконструкцију једног јавног објекта у Врбасу - Основне школе "Петар Петровић Његош", на шта је подсетио Милан Глушац, председник општине. "За реконструкцију школе добили смо 40 милиона динара, а сада су се на списку за реконструкцију нашле још две школе; Основна школа 'Јован Јовановић Змај' у Змајеву и Гимназија 'Жарко Зрењанин' у Врбасу. Надам се да ћемо у наредном периоду успети да завршимо сву потребну пројектно техничку документацију за реконструкцију болнице, како би смо могли да приступимо радовима и на тај начин побољшамо квалитет живота наших суграђана", рекао је Глушац.

Задовољство због посете и исказане заинтересованости за обнову објекта ове здравствене установе, изразио је др Милан Попов, директор ОБВ. "Представници Канцеларије за управљање јавним улагањима дошли су да се упознају са нашим потребама и веома су расположени да нам помогну. Прецизирали смо шта даље да урадимо да би што пре кренули у реализацију. Веома сам задовољан овим састанком, али ћу након почетка реализације бити још задовољнији", рекао је др Попов.