Ускоро сениор картице и за пензионере у општини Врбас

Сениор картицу којом ће имати попусте на услуге и куповину ускоро ће моћи да добију и пензионери у општини Врбас, саопштио је данас Душан Килибарда, директор локалне филијале Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Србије.

"Влада Републике Србије и министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања шире акцију 'Сениор картица' тако да ће ускоро она моћи и да се добије у општини Врбас. Сениор картица обезбеђује да се уз личну карту остваре разне врсте погодности, а филијала Фонда ПИО Врбас и локална самоуправа покренуле су разговоре са јавним предузећима и друштвено одговорним компанијама и позивају их да се укључе у акцију и пензионерима омогуће попусте у оквиру својих услуга и делатности", рекао је Килибарда.

Он је појаснио да се картице одмах почињу издавати и добиће их сви пензионери у општини Врбас. "Пензионери ће своје сениор картице моћи да подигну на шалтерима Фонда ПИО или ће их добити на кућну адресу, и то до 01. априла 2018. године. Картице ће бити израђене из средстава Фонда ПИО, а будући пензионери добијаће их са решењем о пензији. Документ пружа могућност да пензионери буду потпуно сигурни када је у питању заштита личних података и служиће и као пензиони чек, што је била основна идеја код осмишљавања картице", рекао је Килибарда.

Према његовим речима, чим буде заокружен списак свих погодности које буду обезбеђене за пензионере, понуда ће бити јавно представљена и сениор картица почеће да функционише.