Одржана Скупштина ДИТВ

Друштво инжењера и техничара Врбаса одржало је јуче редовну годишњу Скупштину на којој анализирани резултати рада постигнути у 2017. години и усвојен план активности за 2018. годину.

Како је окупљеним члановима ДИТВ рекао Игор Миловић, председник Друштва, током 2017. године настављен је континуитет организовања разних предавања и других активности, због чега је на Скупштини Савеза инжењера и техничара Србије донета одлука да се Друштву из Врбаса, као једном од најмлађих а истовремено и најангажованијих, додели Похвалница за рад. Такође, инжењери и техничари из ДИТВ током целе 2017. године активно су учествовали у реализацији разних пројеката у општини Врбас. 

"Договорили смо се да ДИТВ активно учествује у обележавању важног јубилеја - 150. годишњице Савеза инжењера и техничара Србије. На нашу иницијативу, Савез инжењера и техничара Војводине ће покренути обележавање овог јубилеја и у Покрајини, а главна тема биће изградња Великог бачког канала, највећег инжењерског подухвата на овим просторима. На тај начин желимо да се одужимо Јожефу Кишу, идејном творцу, пројектанту и првом градитељу Великог бачког канала, који почива у нашем граду. Заједно са Друштвом архитеката Новог Сада и Друштвом грађевинских инжењера Новог Сада, наше Друштво биће носилац овог пројекта за подручје Војводине", рекао је Миловић.

Председник ДИТВ позвао је чланове да наставе са активним учешћем у Друштву, да колегијално, као и до сада, укључују своје колеге без посла у пројекте на којим могу бити ангажовани, те да предлажу теме којим би се чланство могло бавити у наредном периоду.