Куће за интерно расељене породице

Милан Глушац, председник општине Врбас, и Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за соцојална питања, уручили су данас кључеве куће двема интерно расељеним породицама са Косова и Метохије, које су стамбени простор у трајно власништво добиле на конкурсу Републичког секретаријата за избегла, расељена и прогнана лица. Уз куће, ове две породице добиће и по пакет грађевинског материјала за реновирање објеката, што је стандардни део помоћи овој угроженој категорији.

"На последњем конкурсу за помоћ интерно расељеним лицима имали смо пријаве само две породице и обе су добиле куће у власништво, вредне 1,2 милиона динара. Овим је пројекат збрињавања ових лица окончан и надам се да нећемо имати нових захтева за помоћи ове врсте. Веома нас радује да смо успели да уз подршку Републичког секретаријата помогнемо свим породицама, а спремни смо да их и даље економски оснажујемо и помажемо, све док се у потпуности не уклопе у друштво", рекао је Глушац приликом свечаног уручења кључева.

Честитајући новим власницима кућа, Данијела Илић је истакла да ће обе породице веома брзо добити пакете грађевинског материјала, тако да могу реновирати нове животне просторе, у складу са личним потребама. "У нашој општини више нема расељених лица са Косова и Метохије које траже ову врсту помоћи, иако ћемо све још једном проверити. Локална самоуправа и даље вам стоји на располагању и ускоро ћемо имати конкурсе за економско оснаживање, а следе и конкурси Фонда за помоћ избеглим и расељеним лицима АП Војводине", рекла је Илић.