Зимска служба спремно чека снег

Са ремонтованом и припремљеном механизацијом, као и са 350 тона соли, 50 тона ризле, 20 тона хладне асфалтне масе и четири тоне магнезијум хлорида, Зимска служба Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спремно дочекује почетак зиме и снег на путевима и јавним површинама. Из општинског буџета је за ову намену издвојено 12 милиона динара, чуло се приликом данашње смотре механизације.

"Маханизација је иста као и претходних година, а 22 човека су спремна да у три смене током целе зимске сезоне буду на терену. Механизација којом располажемо задовољава наше потребе, а прошле смо године, као подизвођачи, одржавали и поједине деонице за 'Бачка пут'. Путеви ће се одржавати према већ одређеним приоритетима, што зависи од значаја и фреквенције саобраћаја", рекао је вршилац дужности директора ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.

Према речима председника општине Врбас Милана Глушца. локална самоуправа је и ове године пружила пуну подршку Зимској служби. “Уколико се десе велике падавине, сметови, поред логистике које ЈКП ‘Комуналац’ има, заједно са вредним радницима који имају искуство и годинама квалитетно одржавају путеве, ангажоваћемо и привреднике из наше општине. Они се увек одазову и посебно им се захваљујем што сваки пут излазе у сусрет општини и грађанима”, рекао је Глушац.

И представници Полицијске станице Врбас проверили су спремност и техничку исправност возила која ће бити укључена у интервенције на путевима. “Сарадња са  представницима Зимске службе је одлична. Механизација је потпуно спремна, а мМи смо организовали нашу екипу за контролу саобраћаја у зимским условима. Током целе сезоне смо у редовној комуникацији са Зимском служом и очекујем, као и до сада, добру сарадњу”, рекао је Страхиња Ђурачић, помоћник командира за саобраћај.