Најбољи шахисти на турниру у БДП

Бачко Добро Поље било је у недељу домаћин Општинског првенства у брзопотезном шаху у екипној и појединачној конкуренцији. Поред екипа и играча са територије општине Врбас учествовали су гости из ШК Тител из Титела као и екипе Удружења Црногораца из Бачкoг Доброг Поља и Удружења пензионера из Врбаса.

Такмичење је отворио Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који је истакао да ће општина Врбас и даље помагати организације оваквих турнира јер жели да пружи подршку развоју шаха у локалној средини. Осим такмичарског, турнир који је организовао Шах клуб Сутјеска, имао је и хуманитарни карактер јер се овом приликом прикупљао новац потребан за лечење Лазара Зарубице, члана ШК Сутјеска из Бачког Доброг Поља.

У екипној конкуренцији је наступило осам екипа а најуспешнија је била екипа ШК Сутјеска, у саставу Фехер, Навратил, Кнежевић, Рогановић и Маловић, док је ШК Тител био други са истим бројем меч бодова, као и трећепласирани ШК Врбас. У појединачној конкуренцији су наступила 34 играча, а победник је Борис Раут са 7 поена из 9 одиграних партија, док су други и трећи били Зоран Золотић и Милан Златић са по 6,5 поена. На турниру успешно је судио Душко Рогановић, арбитар из Врбаса.