Сликар Њаради поклонио Дому здравља слике

Сликар Владо Њаради поклонио је Дому здравља "Вељко Влаховић" збирку од десетак слика из циклуса "Записи са метеора", које ће убудуће красити просториje ове здравствене установе.

"Oдлучио сам се на овај потез како би пацијентима који чекају на прегледе била пријатнија атмосфера. На идеју сам дошао док сам и сам седео у једној од чекаоница и помислио како би било лепо да овај простор буде оплемењен. Са друге стране, хтео сам да оставим траг уметности баш у овој установи. Ова збирка од десетак слика припада циклусу 'Записи са метеора' и по мишљењу историчара уметности, то је један од мојих најбољих циклуса. Слике су настајале од 2014. до 2017. године, а за то време сам више пута боравио на метеорима. Иначе, из тог циклуса су радови и у мом легату у Српском културном центру 'Свети Сава' у Суботици“, рекао је Њаради.

Директорка Дома здравља "Вељко Влаховић", др Јасмина Асси, захвалила се уметнику на вредном поклону и истакла да је установа са задовољством и поносом постала власник једне лепе колекције уметничких дела.

"Пријатно сам се изненадила када сам упознала господина Њарадија и када је одлучио да поклони своје слике Дому здравља. Инсистирао је да потпишемо уговор о поклону, а не да то буде уговор о донацији. Поклонио нам је, како је сам рекао, један од својих најдражих циклуса. Дародавац је инсистирао је да слике буду постављене у чекаоници да би биле доступне пацијентима и сада када су на зидовима, још су и лепше", рекла је др Асси.