Ватрогасци из Куцуре масовно дали крв

Чланови Добровољног ватрогасног друштва из Куцуре масовно су се одазвали акцији давања крви, коју су Црвени крст Врбас и Одељење за снабдевање крвљу и крвним дериватима – Трансфузија ОБВ, организовали у недељу, 01. окотбра.

Ово је била 20 акција ДВД Куцура, али овога пута помало специфична јер је почетак дружења након давања крви, обележила интервнеција у којој је угашен пожар на пољима кукуриза између Куцуре и Змајева.

"Са ватром нема шале, за тили час се прошири и однесе све пред собом. Не постоји гаранција о начину и брзини ширења ватре, зато смо на први позив пожурили да је обуздамо. Као и у селу, и на њивама има пуно људи који раде и за час се наизглед безазлена ситуација, претвори у општу  катастрофу у којој, поред летине, могу страдати и људи", рекао је Јанош Нађфеји, члан ДВД Куцура.

Како је нагласила др Мира Гутеша из Трансфузије ОБВ, акције добровољног давања крви у местима општине Врбас и окружењу, веома су успешне. "Посебно морам да похвалим ове храбре људе који су дали крв, а затим и угасили пожар. Ми не истичемо број оних који су дали крв на акцијама јер свака акција је вредна не само по броју, већ и по анимирању и едукацији будућих даваоца. Ипак, морам рећи да је ово један од терена за који знамо да ће увек бити више него успешан", рекла је др Гутеша и захвалила се члановима ДВД Куцура на добродошлици и дружењу.