Геронтолошки центар обележио два празника

Геронтолошки центар Врбас свечано је обележио два празника - Дан установе и Међународни дан старијих особа. Штићеницима и руководству центра празник је честитао и Милан Глушац, председник општине Врбас, који је овом приликом здравственој служби установе у име локалне самоуправе поклонио један инхалациони уређај и један пулс оксиметар.

Глушац се захвалио особљу на успешном раду у, како је рекао, веома важној области социјалне и здравствене заштите, и изразио уверење да ће се добра сарадња установе и општине Врбас наставити и у наредном периоду.

Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра, искористила је прилику и присутне госте и кориснике услуга упознала са настанком и радом установе у претходних 13 година. Она је оценила да је врбаски центар постао одличан пример како на најбољи начин људима у годинама, суоченим са проблемима које доноси треће доба, обезбедити достојанствен живот и пажњу за којом трагају.

У културно-уметничком програму припремљеном за ову прилику, представљена је књига "Пут без  повратка", аутора Драга Кекића, иначе корисника услога центра од самог почетка његовог рада. У музичком делу учествовали су гости из ансамбла "Кћери Крајине" и гуслар Мирослав Драгнић.