Бесплатна ужина за ученике ОШ „Светозар Милетић“

Од данас па до краја школске године сви ученици ОШ „Светозар Милетић“ добијаће бесплатну ужину. Покрајински секретаријат за локалну самоуправу расписао је конкурс намењен локалним самоуправама за обезбеђивање ужине у трајању годину дана а општина Врбас једна је од три општине у Војводини којој је одобрен пројекат. Покрајинска влада одобрила је средства за опремање једне од најсавременијих пекара у Војводини „Зорић“ д.о.о. „Кућа доброг укуса“ из Темерина, уз обавезу да добијена средства враћају кроз донацију ужина.

Општини Врбас је на конкурсу одобрена донација у виду ужине за свих 787 ученика ОШ „Светозар Милетић“, за потребе народне кухиње као и за обезбеђивање ужине за општинска школска такмичења. Комплетан поступак од иницијативе до саме реализације водило је Одељење за друштвене делатности општине Врбас.

„Изражавамо захвалност 'Кући доброг укуса' из Темерина и општини Врбас на разумевању и подршци да добијемо жељење количине производа, а посебну захвалност дугујемо Покрајинској влади на расписивању овакве врсте конкурса, који на најбољи начин подржава породицу“, рекла је Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности.

У име родитеља и ученика на донацији се захвалила Ружица Марковић, директорка ОШ „Светозар Милетић“. „Неизнемерно смо се обрадовали сви када је пројекат реализован. Посебно смо задовољни јер су обухваћени сви ученици. Захвални смо донатору, Покрајинској влади као и Одељењу за друштвене делатности општине Врбас која је у конкурсу навела нашу школу која је најбројнија у општини“, рекла је Ружица Марковић.