"ЕкОлимпијада" - промоција најлепших вредности

Vrbas: EkOlimpijada - promocija najlepših vrednosti

Више од стотину дечака и девојчица, ученика свих разреда основних школа у Врбасу, учествовало је данас у "ЕкОлимпијади", манифестацији осмишљеној да промовише најлепше вредности спорта и заштите животне средине. Под слоганом "Моје школско еко двориште", учесници су се такмичили у бројним дисциплинама и остављајући по страни императив победе, на најлепши начин промовисали олимпијски дух код младих и потребу да се одговорно понашају према свом околишу, од школског дворишта до планете Земље.

До каквих висина може довести посвећеност спорту и упорност, ученицима из Врбаса показали су гости "ЕкОлимпијаде", кајакаши Симо Болтић и Марко Драгосављевић, репрезентативци Србије, олимпијски кандидати и вишеструки европски и светски прваци у разним узрастима. Они су младима представили "радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума", "олимпијске вредности које од сваког спортисте праве победника", како се чуло на манифестацији.

"Надам се да овакве манифестације доста значе нашој деци и овај начин промоције спорта и олимпизма, а онда и екологије, децу учи правим вредностима, што нам је свима циљ. И ми желимо да деци дамо праве примере и зато се укључујемо у овакве акције. Имамо добру сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта и Спортским савезом Србије и ово није прва акција у којој учествује и Врбас. Ови наши партнери су по други пут у Врбасу, не и задњи, сигуран сам, и следе нове манифестације", рекао је Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Увод у "ЕкОлимпијаду" у Врбасу био је у Савином Селу, у Основној школи "Бранко Радичевић", где је посађено пет стабала која представљају пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Овој школи поклоњене су и лопте за наставу физичког васпитања.

Организатор каравана "ЕкОлимпијаде" је Олимпијски комитет Србије.

Фото: ЕкОлимпијада