Врбас домаћин "ЕкОлимпијаде"

Врбас ће у среду, 28. септембра, бити домаћин "ЕкОлимпијаде", спортско-еколошке манифестације која кроз разне активности, радионице и такмичања обједињује едукацију о заштити животне средине и усвајање олимпијског духа код младих. "ЕкОолипмијада" се одржава под слоганом "Моје школско еко двориште".

Према програму, У 11.00 часова, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу, у оквиру активности под називом "Олимпијска алеја", биће посађено пет стабала која представљају пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. У оквиру посете школи, компанија Coca-Cola поклониће установи разне спортске реквизите.

Гости "ЕкОлимпијаде" у Врбасу биће кајакаши Симо Болтић и Марко Драгосављевић. Манифестације је да основци кроз спорт и забаву, учествујући у разноврсним радионицама, развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности и важност очувања животне средине. Програм у Врбасу почиње у 12.00 часова, на Тргу Николе Пашића.

"ЕкОлимпијско игралиште" је спортско-еколошка радионица у којој ће посебна пажња бити посвећена очувању природе, као једној од основних олимпијских вредности. Главна тема биће уређење школског дворишта кроз подизање свести младих о рециклажи и сепарацији отпада, а тим поводом једна од школа ће на поклон добити канте за рециклажу од компаније Секопак.