Ускоро уређење обала Јегричке

Месна заједница Змајево, у сарадњи са иницијативним одбором за оснивање Еколошког удружења грађана "Јегричка", организоваће крајем овог и почетком наредног месеца акције уређење обала реке Јегричке. Подршку акцији која ће се одржати и у Равном Селу, кроз које ова речица такође протиче, даће општина Врбас и Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине".

Према плану, косиће се и уклањати сувишна приобална вегетација, посебно инвазивне врсте које штете околини, затим уклонити сво одбачено смеће, а посебно ће се уређивати простор на којем би у будућности могла да се изгради пешачка "стаза здравља".

"Јегричка је заштићени парк природе и потребно је уложити енергију у његово очување. У том пројекту партнери ће нам бити Еколошко удружење грађана 'Јегричка' које се оснива, и ЈВП 'Воде Војводине' Циљ нам је да добијемо лепо уређен простор за боравак у природи, шетњу, рекреацију, одржавање еколошких радионица и друге акције, и то до традиционалних 'Дана Јегричке', који се одржавају крајем маја", рекла је Марија Милинић, секретарка Месне заједнице Змајево.

Идеја је да се ове године манифестација одржи на више локалцијa и потребно је свa тa места очистити и уредити за пријатан боравак учесника и посетилаца.