Саопштење Одборничке групе „Ослободимо Врбас – Доста је било“

ОПОЗИЦИЈА ПОЗИВА НА БОЈКОТ

Усвајање Одлуке о МЗ којом је владајућа већина укинула самосталност месне самоуправе у одлучивању о начину избора чланова Савета месних заједница представља грубо кршење Закона и Устава Републике Србије и ми представници опозиције у Врбасу одбијамо да пристанемо на још једне незаконите и изрежиране изборе.

Одборничка група „Ослободимо Врбас – Доста је било“ је на седници СО Врбас аргументовано, одредбама Статута општине Врбас и постојећим одлукама Уставног суда, покушала да дозове памети представнике владајуће коалиције окупљене око СНС-а и СПС-а, али партијска директива из врха републичке власти је и овога пута била јача од Устава и Закона РС.

Незаконитом одлуком је потпуно измењен изборни поступак, изабрана је Комисија за спровођење избора у коју није именован ниједан члан опозиције а дан избора је 31.12.2017. године, чиме су потпуно обесмислени избори за чланове Савета месних заједница.

Све учињено недвосмислено говори да у владајућој коалицији влада страх од слободних и фер избора, и да су апсолутна контрола изборног поступка, притисци, уцене и батинаши једини начин да опстану на власти. Ми на тај циркус не можемо никада пристати.

Одбијамо да дамо легитимитет кршењу Закона и Устава РС учешћем у монтираном изборном поступку и овом приликом позивамо све грађане општине Врбас да БОЈКОТОМ избора за чланове Савета МЗ пошаљемо јасну поруку власти да не пристајемо на диктатуру и кршење наших, Уставом загарантованих, права и слобода.

Овим путем обавештавамо јавност да смо покренули иницијативу за оцену законитости Одлуке о МЗ и Одлуке о расписивању избора и да ћемо по окончању поступка пред Уставним судом тражити расписивање слободних и фер избора за чланове Савета МЗ у складу са Законом, Статутом општине Врбас и Статутима месних заједница.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"