Саопштење ОО Покрета Доста је било

Докле више тих бивших власти?!

У настојању да унапреди положај становника општине Врбас, покрет Доста је било се залаже за превремено расписивање локалних избора и због тога смо и иницирали потписивање Иницијативе за расписивање локалних избора у општини Врбас. Опозиционе странке су представиле своје легитимне захтеве, изнеле аргументе и на конференцији за новинаре изразиле сумњу у функционалност владајуће коалиције и законитост њихових појединих одлука, нарочито око вођења ЈП за превоз путника“Врбас„ и обрачуна цене грејања. На жалост, од водеће странке у тој коалицији нисмо добили адекватан и конструктиван одговор, већ напротив, потпуно некоректан, па чак и увредљив есеј пун замене теза и недоследности.

Овим путем саопштавамо јавност да покрет Доста је било никада није и неће се бавити „пљувањем“, „личним обрачунима“ и „животима локалних функционера“. Сматрамо да је Србији предуго сервирана „Фарма“, да је доста манипулисања чињеницама и извртања истине. Нашим суграђанима је потребан јасан план, јавно вршење власти и одговорност вршилаца јавних функција. Покрет Доста је било још увек није вршио власт, а када је будемо вршили, то ће бити уз поштовање свих политичких опција које се културно и аргументовано боре за бољитак наших суграђана. До тада ћемо се у складу са нашим принципима бавити само чињеницама и аргументовано критиковати власт, јер као опозиција на то имамо апсолутно право.

С обзиром да на аргументовану критику опозиције ОО СНС одговара увек згодним помињањем бивших власти и давно прошлим непочинствима, мислимо да је можда боље да поставимо пар конкретних питања на која захтевамо одговоре:

1.Ко су људи из саопштења ОО СНС који су “годинама уништавали општину“, “незаконито поступали“ и „ненаменски потрошили преко 500 милиона динара“? Ко је грађанима општине Врбас направио ненадокнадиву штету?

2. Где су сада одговорни за поменуте проневере и малверзације? Због чега нису процесуирани? Због чега им није одузета нелегално стечена имовина?

На ова питања су наши суграђани очекивали одговор и ова власт је мандат од грађана добила првенствено због обрачуна са корупцијом, успостављања независних институција и владавине права.

Подсећамо вас да смо поднели захтеве за доставу било каквог трага рада Антикорупцијског тима општине Врбас , основаног од стране Председника општине да испита и процесуира све корупционашке радње и злоупотребе службеног положаја „претходне власти“. Нисмо добили ништа, из простог разлога јер ништа и нису радили. Питање је зашто?

Да ли је владајућа коалиција одлучила да тим нерешеним аферама као таоце држи целу врбашку опозицију, а стварне протагонисте прихвати као своје коалиционе партнере, представнике у Скупштинама и скривене џокере који ће своју улогу одиграти пред локалне изборе или после њих?

Доста је замена теза, некултурних текстова, вређања интелигенције целокупне јавности и играња са стрпљењем грађана општине Врбас. Овим путем вас позивамо на одговорно вршење власти, ради заустављања пропадања наше Општине.

ОО покрет Доста је било Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"