"Николајевски ноктурно" у НБ "Данило Киш"

У Народној библиотеци "Данило Киш" синоћ је представљена збирка поезије "Николајевски ноктурно" песникиње Сунчице Радуловић Торбице. После промоције у Културном центру Новог Сада и недавне промоције на Сајму књига у Београду, књижевно вече у Народној библиотеци било је прилика да се и књижевној јавности у Врбасу приближи прва збирка ове песникиње, коју је објавила Издавачка кућа "Прометеј".

О раду Сунчице Радуловић Торбице говорио је књижевник Мирослав Алексић, уз Благоја Баковића један од рецензената "Николајевског ноктурна". "Дуго се чекало да се појави ова књига, али се показало и да је ауторкина 'аутоцензура' била сито за њену поезију. Сунчица Радуловић Торбица свему даје облик сопственог бића, доживљеног и проживљеног, али мисао износи кроз већ исказане форме, како у домаћој тако и у светској књижевној традицији, и зато је она песникиња културе", рекао је, између осталог, Алексић.

"Тако је то кад гостујете у престоници младог српског песништва, у Врбасу, граду у коме се као нигде друго код нас негује култ поезије, у њему се песник осећа узвишено и почаствовано. Заиста је Врбас први Олимп у равници, како је то једном рекао велики Густав Крклец", рекла је након промоције Сунчица Радуловић Торбица.

Промоцију је водио песник и уредник часописа за књижевност, уметност и културу "Траг" Бранислав Зубовић, а стихове је говорила млада рецитаторка Наташа Вигњевић. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"