Изложба скулптура Новака Јововића у Кули

Новак Јововић, уметник из Врбаса са искуством дугим скоро четири деценије, поставио је у Галерији Културног центра Кула своју осму самосталну изложбу скулптура. Овога пута Јововић се љубитељима ликовне уметности представио са 24 рада у дрвету и камену, насталих током последњих година. Изложбу је отворила Валентина Чизмар, др филозофије.

"Изложбу сам назвао 'Међу јавом и мед сном' пошто се и моје скулптуре 'крећу' између јаве и сна. Један део настао је последњих година, у материјалу у ком највише стварам, дрвету, и дошло је време да публика види оно што сам радио. Ово је моја осма самостална изложба, учествовао сам и на бројним колективним, и радујем се када видим да и даље постоји интересовање за оно што радим. Хвала свим људима који су дошли да присуствују отварању изложбе, али и онима који ће је посетити у наредним данима", рекао је Јововић.

Амбијент Галерије КЦ Кула на самом отварању изложбе посебно су улепшали Радован Сератлић, који је говорио стихове Лазе Костића, и Александра Ракић на клавиру. Изложба је отворена до 16. јуна.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"