Лука Баровић победник Невеновог фестивала

Дводневним културним програмом окончан је 29. Невенов фестивал деце песника у Савином Селу. У Основној школи "Бранко Радичевић" песнички таленат показало је 16 најбољих младих песника по избору стручног жирија, издвојени из више од пет стотина радова простиглих из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.

За престижну награду борила су се деца из Никшића, Крагујевца, Бијељине, Вуковара, Белог Потока, Бранковине, Јагодине, Силбаша, Врбаса и Савиног Села, а једногласном одлуком за победника фестивала изабран је млади Лука Баровић, ученик 7. разреда, за поетски рад "У жаргону".

Овога пута у финалу су биле и две ученице школе у којој се одржава Невенов фестивал деце песника, Марија Барцал, ученице 4. разреда која је награђена за најбољу завичајну песму, и Сузана Ухларик, ученица 7. разреда која је награђена за најбољу еколошку песму.

Фестивал је био праћен богатим уметничким и забавним програмом, а организована је и изложба слика ликовне колоније "Триангл". Током финала промовисана је и збирка песама и лирске прозе "Детињство обојено речима" са стотину најуспешнијих радова са овогодишњег конкурса.

Завршницу манифестације отворили су Милан Глушац и Миљана Штулић, председник и заменица председника општине Врбас, а присуствовали су и Марјана Мараш, председница Скупштине општине, и Даница Парошки, помоћница председника за образовање.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"