"Ноћ позоришта" окупила бројну публику

Врбас је за викенд био један од седамнаест градова у Србији у којем је одржана манифестација Ноћ позоришта. У програму који је трајао током целог дана, одржане су две позоришне представе за одрасле, једна за децу, две радионице и изложба слика, концерт и бал под маскама, што је изазвало велико интересовање публике.

Програм је почео отварањем изложбе слике чланова Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, коју су отворили Милан Глушац, председник општине Врбас, и Тамара Барановска, председница УЛУВ.

"Ноћ позоришта је добар начин афирмације стваралаштва и приближавања позоришта и публике, и доприноси умрежавању и децентрализацији у култури. Врбашани имају посебан однос према позоришној уметности и надам се да ћемо ускоро у објекту новог позоришта имати прилику да уживамо у драмском и глумачком стваралаштву", рекао је приликом отварања Глушац.

Током програма, између осталог, изведена је представа за децу "Немушти језик", затим представе за одрасле "Лажа и паралажа" Јована Стерије Поповића, и кабаре "Тражим мужа", а за крај је остављен део Ноћ под маскама, дружење уз музику из представа.

Ево како је о Ноћи позоришта у Врбасу известила Радио-телевизија Војводине.