"Ноћ позоришта" окупила бројну публику

Врбас је за викенд био један од седамнаест градова у Србији у којем је одржана манифестација Ноћ позоришта. У програму који је трајао током целог дана, одржане су две позоришне представе за одрасле, једна за децу, две радионице и изложба слика, концерт и бал под маскама, што је изазвало велико интересовање публике.

Програм је почео отварањем изложбе слике чланова Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, коју су отворили Милан Глушац, председник општине Врбас, и Тамара Барановска, председница УЛУВ.

"Ноћ позоришта је добар начин афирмације стваралаштва и приближавања позоришта и публике, и доприноси умрежавању и децентрализацији у култури. Врбашани имају посебан однос према позоришној уметности и надам се да ћемо ускоро у објекту новог позоришта имати прилику да уживамо у драмском и глумачком стваралаштву", рекао је приликом отварања Глушац.

Током програма, између осталог, изведена је представа за децу "Немушти језик", затим представе за одрасле "Лажа и паралажа" Јована Стерије Поповића, и кабаре "Тражим мужа", а за крај је остављен део Ноћ под маскама, дружење уз музику из представа.

Ево како је о Ноћи позоришта у Врбасу известила Радио-телевизија Војводине. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"