Дани Српске у Србији и у Врбасу

Манифестација Дани Српске у Србији биће одржана од 10. до 16. септембра у 15 градова Србије, у којима ће уметници из Републике Српске извести 23 програма. Један од ових 15 градова је и Врбас у којем ће бити изведена два програма.

Према речима директора Представништва РС у Београду Млађена Цицовића, циљ манифестације је јачање сарадње Срба "са обе стране Дрине" и подстицање чувања традиције српског народа.

"Четврто издање сада већ традиционалне манифестације отворићемо 10. септембра у Центру Сава музичко-сценским програмом под називом 'Завештање', а завршићемо 16. септембра у Зрењанину представом 'Отац и син' Народног позоришта Републике Српске", рекао је Цицовић на конференцији за новинаре.

Програм у Врбасу одвијаће се у два дана, у понедељак, 12. септембра, и у среду, 14. септембра. За понедељак у 19.00 часова, у биоскопу "Југославија", биће изведена позоришна представа "Последња песма", по сценарију Аните Панић и у адаптацији и режији Марка Мисираче. Играду: Небојша Кундачина, Маја Колунџија Зорое и Милан Никитовић.

У среду у исто време, у Народној библиотеци "Данило Киш", биће одржано Вече сатире и промоција Зворника у ком ће се представити Народна библиотека и музејска збирка Зворник. Учествују Станислав Томић и Дејан Спасојевић.

Манифестацију "Дани Српске у Србији" организује Представништво РС у Србији.