Предизборна читалачка конвенција у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" и Издавачка кућа Клио организоваће у петак, 22. априла, ПРЕДИЗБОРНУ ЧИТАЛАЧКУ КОНВЕНЦИЈУ - БИРАЊЕ ПОД МОРАЊЕ, сусрет издавача и читалаца на којем ће се говорити о писању и писцима, о уредницима и издавачима, о читању и читаоцима, као и о романима из едиције Грал.

Са заљубљеницима у читање разговараће Милан Влајчић, књижевни и филмски критичар, Гојко Божовић, књижевник и главни уредник ИК Архипелаг, и Зоран Хамовић, главни уредник ИП Клио.

"За једну едицију дела савремене светске књижевности у преводу, увек може бити написано да је посебна због популарности и ауторитета писца чије се дело објављује. За Грал се то свакако може рећи, уз додатак да је идентитет ове едиције стрпљиво грађен две деценије, с идејом да се прикажу особени писци и поетике. Уредничка радозналост и потрага за литетарним драгоценостима награђена је, међутим, одзивом и учешћем изванредних, посвећених читалаца који су активно учествовали у животу ове едиције. Међу њима су многи српски ученици, студенти, професори, уметници и људи јавне речи", наводи се у најави овог културног догађаја.

У овогодишњем избору едиције нашли су се француски писац Жан д’Ормесон, Израелка Орли Кастел Блум, белгијски писац и песник Димитри Верхулст, грчки писац млађе генерације Лефтерис Куљеракис, италијанска списатељица Романа Петри и португалски писац Руи Зинка.

Предизборна читалачка конвенција почиње у 19.00 часова.