УЛУВ отвара врата за нове чланове

ULUV raspisao konkurs za prijem novih članova

Удружење ликовних уметника општине Врбас - УЛУВ расписало је конкурс за пријем нових чланова. Конкурс је отворен до 30. јануара 2016. године и Удружење ликовних уметника општине Врбас позива заинтересоване уметнике да се пријаве и остваре чланство у удружењу.

Лица која желе да конкуришу у чланство УЛУВ-а морају испуњавати следеће услове: да су држављани Србије који се самостално, професионално или активно баве стваралачким радом из области ликовних уметности (уметници аутодидакти) и да имају стално пребивалиште на територији Војводине, завршен факултет ликовних или примењених уметности (сликарски, вајарски или графички одсек), односно академију, кандидати који су завршили одговарајућу школу у иностранству морају да имају нострификовану диплому те школе од Министарства за образовање и културу. Студенти не могу конкурисати у чланство.

Кандидати који немају одговарајућу школску спрему могу конкурисати за члана Удружења ако се самостално и активно баве стваралачким радом из области ликовних уметности, реализовали су једну или учествовали на неким групних изложбама у галеријама које поседују уметнички савет, или били учесници акредитованих Ликовних колонија.

Кандидати су обавезни да поднесу доказе односно документацију о испуњавању ових услова. Такође, потребно је и следеће: пријава за конкурс (која се добија у УЛУВ-у или електронским путем), молба са краћом радном и уметничком биографијом, за кандидате који су завршили ФЛУ, ФПУ, односно Академију уметности, оверен препис дипломе или уверење о завршеној школи, мапа или каталог (лично или у електронској форми) са десет реализованих радова из одабраних ликовних области са којима се кандидат представља.

Молбе са радовима и прилозима примаће се у канцеларији УЛУВ у Културном центру Врбаса, Маршала Тита бр. 87 (контакт особа Оља Миловић). Радови се могу предати лично, преко овлашћеног лица представнику УЛУВ-а одређеном за пријем или као пошиљка на горе наведену адресу, са назнаком за Конкурс УЛУВ-а. Резултати Конкурса биће познати до 15. фебруара 2016. године. Одлуку о пријему доноси УО УЛУВ-а, на предлог Уметничког савета.

Кандидати за пријем у чланство УЛУВ-а обавезни су да преузму своје радове и прилоге одмах по објави резултата конкурса. За све додатне информације можете се обратити путем е-маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 063 719 - 6930.