Одређени кандидати за награду "Златни сунцокрет"

Ilustracija: vital.rs

Жири књижевне награде "Златни сунцокрет", коју додељује фабрика уља "Витал", након разматрања више од 150 наслова сачинио је ужи избор кандидата за ово значајно признање, саопштено је из компаније.

Награда се додељује деветнаести пут за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике, објављено у току претходне године. У жанру романа кандидати су "Соната за лошег човека" Александра Гаталице, "И ноћ се увукла у његово срце" Ђорђа Писарева, "Република Ћопић" Вула Журића, "Анђео атентата" Светислава Басаре, "Осама" Владимира Кецмановића, "Седам живота принцезе Смиље" Гордане Ћирјанић, "Црвени пресек" Лауре Барне, "Корчулански ђир" Оливера Скока, "Ла санс пареилле: љубавни роман са додацима" Милисава Савића и "Иследник" Драгана Великића.

У ужем избору жирија, који чине председник Владимир Гвозден и чланови Никола Страјнић и Драган Јовановић Данилов, су и песничка збирка "Чистина" Ане Ристовић и збирка приповедака "Приче с Марса" Срђана Тешина.

Награда "Златни сунцокрет" први пут је додељена 1996. године песничкој збирци Ивана В. Лалића, а међу добитницима су Радослав Петковић, Горан Петровић, Војислав Карановић, Владимир Тасић, Јовица Аћин, Милета Продановић, Давид Албахари и Угљеша Шајтинац. Најужи избор кандидата биће саопштен до средине децембра, а награда, која подразумева диплому и новчани износ, биће уручена крајем године у склопу прославе 160 година пословања фабрике Витал из Врбаса, наводи се у саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"