"Мултиарт" и хумани људи помажу породици Николић

Ових дана у општини Врбас траје велика хуманитарна акција прикупљања помоћи за осмочлану породицу Николић из Змајева. Први корак на прикупљању помоћи учинили су у континуитету друштвено активни чланови Удружења "Мултиарт", које се бави и хуманитарним радом, а за њима су се укључиле и друге организације и појединци. За кратко време породици Николић однета је помоћ у храни, огреву, одећи и обући, а наставак акције је донео могућност да се помоћ младим члановима породице Николић пружи и кроз образовање.

Наиме, у акцију се укључила Основна музичка школа из Врбаса и запослени у овој образовној установи предложили су да се млади Николићи анимирају да постану ученици одељења врбаске Основне музичке школе у Змајеву. "Мултиарт" би у том случају кроз нову акцију покушао да деци обезбеди инструменте. Професори и ученици ове установе такође су прикупили знатну количину хране и гардеробе и доставили је овој породици.

"Наше удружење 'Мултиарт' већ три пута је носило помоћ Николићима. Однели смо им пакете хране, одећу, обућу, ћебад, школски прибор, играчке, хемију и козметику и прве количине огревног дрвета. Помоћ су обезбедили добри људи и предузећа. Четири мајке, из Београда, Новог Сада и Врбаса, прве су уплатиле новчану помоћ. Једна од њих, самохрана, са троје деце, која живи као подстанар, уплатила је највише, и послала пакет слаткиша", рекао је Борис Бијеловић из “Мултиарта”. Помоћ су понудили водоинсталатери и други мајстори, вољни да помогну у радовима на уређењу животног простора ове породице. Николићи станују у две просторије, од којих је једну доградила НВО из Холандије, уз посредовање свештеника Александра Суботина.