Млади возачи из Врбаса на обуци у НАВАК-у

Савет за безбедност општине Врбас успоставио је сарадњу са Националном возачком академијом - НАВАК, како би млади са пробном возачком дозволом из општине Врбас постали део акције "Живот за младе возаче". У њој возачи са пробном возачком дозволом имају прилику да бесплатно похађају специјализовани тренинг безбедне вожње. Реч је о једнодневном тренингу на коме млади возачи, између осталог, могу да науче нешто више о наглом кочењу по мокром коловозу, скретању, проклизавању и сличном.

"Млади возачи који су прошли обуку у НАВАК-у нису изазвали ни једну саобраћајну незгоду са смртним последицама, што показује да ова врста едукација даје резултате. Они овде потпуно бесплатно добијају веома квалитетну обуку, током које имају прилику и да кроз симулиране услове вожње под повишеним ризиком стекну вештине и науче како да адекватно реагују и спасу, не само свој, већ и животе својих сапутника и других учесника у саобраћају", речено је након обуке.

Према речима Миљане Штулић, председнице Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас, акција упућивања младих возача на обуку у НАВАК биће настављена.