"Србија у ритму Европе" - Врбас пева за Русију

Врбас ће поново бити део највећег музичког спектакла за младе у нас - "Србија у ритму Европе", најавили су данас заједно Игор Карадаревић, директор програма ове манифестације, и Милан Глушац, председник општине Врбас. Овога пута деца из Врбаса представљаће Руску Федерацију и певаће на руском језику.

"Нема сумње, највећи дечији пројекат и програм код нас је 'Србија у ритму Европе'. У њему је 25 амбасада, 20 градоначелника и председника општина, који су нам кроз дугогодишњу сарадњу постали и пријатељи, и онда нам није тешко да се снажно трудимо да реализујемо бројне пројекте које заједно осмишљавамо. Са Врбасом имамо петогодишњу успешну сарадњу и сигуран сам да ће она изнедрити и неке нове успешне послове, попут онога када смо са Амбасадом Турске и Развојном агенцијом 'Тика' градили и изградили парк пријатељства и игралиште за децу. Радује нас што у Врбасу увек чујемо неке нове идеје како продубити нашу сарадњу на добробит свих грађана. Зато је важно имати активне учеснике у спектаклу "Србија у ритма Европа" и стално предлагати пројекте", рекао је Игор Карадаревић. Он је изразио уверење да би евентуална победа Врбаса на такмичењу које је заказано за јун 2019. године у Врњачкој Бањи, показала да је Врбас спреман да буде добар домаћин "Србији у ритму Европе" и Првој ТВ у 2020. години.

За ову прилику првим људима музичког такмичења "Србија у ритму Европе" приказан је мали подсетник на петогодишњу сарадњу и предложено неколико пројектних идеја у ком би смеру сарадња могла да се настави.

"Желели смо да наставимо учешће у такмичењу 'Србија у ритму Европе' јер је то добра прилика за представљање Врбаса и његових младих људи, али и за повезивање са амбасадорима европских држава. 'Србија у ритму Европе' вам омогућава да се представите на важним местима, да покажете шта знате и имате, и зато се трудимо да сваке године будемо креативни, да пошаљемо најбољу децу и дођемо до победе, јер желимо да будемо и организатори великог такмичења, не само учесници. Радујемо се јер представљамо Русију, што ће нам бити прилика да још учврстимо већ добре односе са Амбасадом Русије, и тако добијемо подршку за изградњу садржајних односа са појединим руским градовима, што већ чинимо", рекао је Глушац.