Апотека "Врбас" обележила Светски дан борбе против дијабетеса

Апотека "Врбас" обележила је данас 14. новембар - Светски дан борбе против дијабетеса и Дан установе. За ову прилику организована је акција бесплатног мерења нивоа шећера у крви, саветовање са грађанима на нивоу разговора са фармацеутима, као и подела апарата за мерење шећера у крви. Током четири сата акције у јединици Апотеке "Врбас" у Амбуланти у Старом Врбасу, ниво шећера преконтролисало је педесетак грађана, а уз подршку фармацеутске куће "ADOC" подељено је 15 апарата за мерење.

"Дан установе и Светски дан борбе против дијабетеса обележили смо радно, са жељком да останемо достојни, истрајни и посвећени струци, као и да сачувамо поверење и лојалност наших корисника. У координацији за Саветом за здравље општине Врбас и у сарадњи са Фармацеутском комором Србије, организовали смо здравствено промотивне активности које се спроводе током целе недеље, 0д 12. до 17. новембра, у Врбасу, Равном Селу и Савином Селу", рекла је Јелена Ђуровић, директорка Апотеке "Врбас". Део ове акције били су и активисти Удружења за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и представници фармацеутске куће "ADOC", који су једном броју грађана који су се одазвали позиву и измерили ниво шећера у крви, поклонили апарате за мерење у кућним условима.

Радном обележавању Дана установе придружио се и Милан Глушац, председник општине, који је уз честитке истакао да локална самоуправа, као оснивач Апотеке "Врбас", има обавезу али и жељу да пружи пуну подршку функционисању установе, јер је она један од кључних делова система здравствене заштите. 

Прилог ТВ Бачка