Врбас на "Дунавском бизнис форуму"

У Новом Саду траје седми "Дунавски бизнис форум", који је посвећен Дунавској стратегији и улози бизниса у њеној имплементацији. Учесници форума долазе из 14 земаља Подунавља - Немачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Молдавије, Украјине и Србије, а један од градова који представља нашу државу је и Врбас. Укупно је 600 учесника.

"Ради се о тржишту од 110 милиона становника. Четрнаест земаља је инволвирано у овај пројекат, десет кроз које протиче Дунав и четири које су социо-економски везане за њега. Од његових 2.857 километара, кроз Србију протиче 588, што ми не користимо довољно. Реч је о мега пројекту Европске уније, према којој је и Србија стратешки опредељена", речено је приликом отварања 7. "Дунавског бизнис форума".

Милан Глушац, председник општине Врбас, учествовао је на овом скупу као излагач на панелу "Паметни градови", на ком су о развоју локалних средина говорили и представници Новог Сада, Темишвара, Бијељине, Бања Луке, Загреба, Горажда, Тешња, Пожаревца, Вршца, Лесковца и других градова.