Врбас на "Дунавском бизнис форуму"

У Новом Саду траје седми "Дунавски бизнис форум", који је посвећен Дунавској стратегији и улози бизниса у њеној имплементацији. Учесници форума долазе из 14 земаља Подунавља - Немачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Молдавије, Украјине и Србије, а један од градова који представља нашу државу је и Врбас. Укупно је 600 учесника.

"Ради се о тржишту од 110 милиона становника. Четрнаест земаља је инволвирано у овај пројекат, десет кроз које протиче Дунав и четири које су социо-економски везане за њега. Од његових 2.857 километара, кроз Србију протиче 588, што ми не користимо довољно. Реч је о мега пројекту Европске уније, према којој је и Србија стратешки опредељена", речено је приликом отварања 7. "Дунавског бизнис форума".

Милан Глушац, председник општине Врбас, учествовао је на овом скупу као излагач на панелу "Паметни градови", на ком су о развоју локалних средина говорили и представници Новог Сада, Темишвара, Бијељине, Бања Луке, Загреба, Горажда, Тешња, Пожаревца, Вршца, Лесковца и других градова.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"