Апотека "Врбас" обележава Светски дан борбе против дијабетеса

У склопу обележавања 14. новембра - Дана установе и Светског дана борбе против дијабетеса, Апотека "Врбас" организује акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и саветовања о превенцији ове опасне болести.

"Апотека 'Врбас' од 2008. године функционише као самостална здравствена установа и од тада сваког 14. новембра обележава се Дан установе. Овим пригодом организујемо здравствено промотивне активности, у координацији са Саветом за здравље општине Врбас и у сарадњи са Фармацеутском комором Србије, с циљем да дамо допринос и обележавању Светског дана борбе против дијабетеса. Наша акција се спроводи од 12. до 17. новембра у Градској апотеци у Врбасу, јединицама за издавање готових лекова у Равном Селу и Савином Селу, као и у Новој апотеци у Старом Врбасу, у улици Петра Драпшина. Циљ нам је да као фармацеути дамо активан допринос у превенцији и одлагању појаве дијабетеса и компликација од дијабетеса, и промовишемо и афирмишемо саветодавну улогу фармацеута", саопштено је из Апотеке "Врбас".

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, у сарадњи са Удружењем за борбу против шећерне болести "Плави Врбас" и фармацеутском кућом "Adoc", Апотека "Врбас" ће у среду, 14. новембра од 09.00 до 12.00 часова, организовати акцију бесплатног мерења нивоа шећера у Јединици за издавање готових лекова Нова апотека у Старом Врбасу, улица Петра Драпшина.