Е-дневници у ОШ "Светозар Милетић"

Основна школа "Светозар Милетић" укључила се у пројекат увођења е-дневника, саопштено је из ове образовне установе. Овај пројекат спроводи Министарства просвете.

"На овај начин још једном смо се сврстали у ред савремених школа које прате најновије трендове у друштву и технологији. Два наставника наше  школе, Јулијана Динуловић и Драгана Пусић, похађале су обуку за увођење е-дневника, а затим су своје знање пренели колегама у школи. Очекује се да ће се на овај облик школске администрације прећи у року од месец дана.Да би прелазак на електронски дневник био технички адекватно подржан, потребно је додатно компјутерско опремање школе", рекла је Ружица Марковић, директорка ОШ "Светозар Милетић".

Иначе, употребом електронског дневника наставници свакодневну евиденцију о одржаним часовима и ваннаставним активностима, као и  бележење оцена, изостанака, тема за писмене провере и задатке и слично, воде у дигитализованом облику и пружају могућност родитељима да имају бољи увид у рад и реализацију свих активности своје деце у школама.