Проширено и уређено Градско гробље

Уочи хришћанског празника Сви свети, који су католички верници обележили у четвртак, 01. новембра, и Митровксих задушница, које православци празнују у суботу, 03. новембра, на Градском гробљу у Врбасу обављена је велика акција уређења, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"Ради се о црквеним празницима када се сродници сећају својих најмилијих који су преминули, обилазе њихове гробове, пале свеће за покој душе и полажу цвеће. Тај дан посвећен је молитвама за рођаке и пријатеље који више нису међу живима. Будући да у суботу очекујемо велики број посетилаца на Градском гробљу због обележавања Задушница, приступили смо уређењу гробља", рекао је руководилац "Капеле" ЈКП "Комуналац" Миљан Вујовић.

Он је подсетио грађане да уколико нису у могућности да одржавају гробове својих предака, то уместо њих могу урадити радници ЈКП-а, по утврђеном ценовнику, као и да уговоре о закупу гробног места пред истеком, могу обновити сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова, у службеним просторијама на Градском гробљу у Врбасу.

Иначе, након обављене експропријације земљишта, Градско гробље у Врбасу је коначно проширено. Сада следи изградња стаза и парцела, као и заснивање зелених површина.