Нови разговори стручних тимова о Великом бачком каналу

Razgovori stručnih timova o Velikom bačkom kanalu

Активности локалне самоуправе у уторак и среду биле су усмерене у припрему пројекта ремедијације и ревитализације Великог бачког канала. Првог дана Врбас су посетили представници Делегације Европске уније у Србији, финансијера изградње Централног пречистача за прераду отпадних вода, затим пројектног, независног тима за ревизију "Jaspers", Министарства за заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, као и представници ЈВП "Воде Војводине", док су другог дана у Министарству за европске интеграције у Београду, исти актери заједно са представницима општине Врбас, разматрали опционе анализе ревитализације Великог бачког канала.

"Посета Врбасу подразумевала је и обилазак појединих тачака на водотоку Великог бачког канала, а затим и посету Централном постројењу за прераду отпадних вода. Данас су у Министарству за европске интеграције презентоване опције ремедијације и ревитализације, а следећи корак је узорковање седимента из Великог бачког канала, а на основу добијених резултата пројекат ће се даље разрађивати", рекао је након састанка у Београду Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Опционим анализама у Министарству за европске интеграције присуствовао је и Маријан Мијановић, члан Општинског већа, као и представници "Jaspers" тима, експерти задужени за обезбеђивање техничке помоћи и подршке администрацији у припреми и испоруци пројекта - PPF8, затим представници надлежних покрајинских секретаријата и републичких министарстава, ЈВП "Воде Војводине" и други стручњаци. 

ТВ Бачка