Роде "Комуналца" даривале 29 породица

Кампањом за бебе "Рода Комуналца дарује вашег малца" коју је покренуло ЈКП "Комуналац" током прошлог месеца, 29 породица на подручју општине Врбас ослобођено је плаћања рачуна за воду, канализацију и смеће за месец септембар.

Од укупно 48 породиља које су током прошлог месеца на свет донеле бебе у Породилишту Опште болнице Врбас, 29 новорођенчади су нови становници места општине Врбас. Рађање у Породилишту ОБВ и пребивалиште у врбаској општини били су услови за добијање ваучера који је породиље ослободио плаћања рачуна за комуналне услуге за септембар текуће године.

"Када смо се одлучили да покренемо кампању за бебе 'Рода Комуналца дарује вашег малца'', искрено, нисмо очекивали да ће имати толико одјека и да ће заинтересовати ширу јавност, јер сматрамо да је ово наш мали допринос спровођења пронаталитетне политике. С друге стране, то нам само потврђује да смо учинили исправну ствар и драго нам је што смо успели да придобијемо толику пажњу, јер желимо да дамо пример и другим субјектима у друштву да свако у свом домену, пружи подршку будућим родитељима", рекао је Игор Шкундрић, извршни директор ЈКП "Комуналац".

Мајке које су добиле наградне ваучере, као и медицинско особље Породилишта заједно су изразили задовољство због конкретне подршке коју је ЈКП пружило младим родитељима.

"Ово је заиста лепа акција и пример добре сарадње Породилишта и једног јавног предузећа. Кампања је уједно и позив другима да следе пример 'Комуналца', јер је на сваком почетку помоћ добро дошла. Особе које су се оствариле у улози родитеља добро знају колико издатака изискује нови члан породице, упркос радости коју нам пружа", рекла је др Зорка Ристић, начелница Одељења гинекологије. Шкундрић и др Ристић, након састанка у Општој болници, постигли су договор да се кампања за бебе настави и неким другим пригодама, односно, да рода "Комуналца" обрадује и прворођене бебе у новој години, у оквиру акције Опште болнице Врбас "Бебама с љубављу".