Библиотека пуна младих током Дечије недеље

Низ програма поводом Дечије недеље за своје најмлађе кориснике припремила је и извела и Народна библиотека "Данило Киш". Као гости установе свакодневно су се смењивали малишани из вртића Предшколске установе "Бошко Буха" и из нижих разреда основних школа, а свима њима, као и старијим основцима и средњошколцима, била је понуђена могућност бесплатног уписа у библиотеку.

Већ првог дана Дечије недеље НБ "Данило Киш" је организовала извођење позоришног комада за децу "Јован змај долази на чај", који су одиграли глумци Студија "Жељко Весељко". Наредних дана у свим огранцима библиотеке, као и у централној јединици, организовано је гостовање песникиње за децу Татјане Пуповац и промоција њене збирке песама "Бубамарин свет", а сусрет са песникињом био је прилика да се младима поделе чланске карте библиотеке и по једна свеска и оловка, поклон од НБ "Данило Киш" у знак будуће добре сарадње. Овај поклон добили су сви прваци у општини Врбас. На исти начин као и са Татјаном, било је организовано дружење и са писцем за децу Бранком Стевановићем, који је такође посетио децу у местима општине Врбас.

Активности у Народној библиотеци "Данило Киш" се настављају. Поводом Месеца књиге, који се традиционално обележава у октобру, установа је донела одлуку да упис за све нове кориснике услуга у овом месецу књиге буде јефтинији за 50 одсто, а настављено је и са представљањем књижевних дела савремених српских аутора. У четвртак је представљен роман "Кроз прстохват цимета" књижевнице Александре Михајловић, а за наредни петак, 19. октобар, заказана је промоција књиге "Знам шта тражим" Маргите Баштинац.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"