Реконструкција вртића "Цврчак" у Бачком Добром Пољу

Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила је више од девет милиона динара за комплетну санацију вртића "Цврчак" у Бачком Добром Пољу. Радове који теку ових дана данас је са сарадницима обишао Милан Глушац, председник општине Врбас, који је овом приликом истакао да је локална самоуправа у сарадњи са покрајинским и републичким органима, као и са иностраним финансијерима, успела да дође до средстава за потпуно или делимично уређење укупно пет вртића и седам школа.

"У реконструкцију вртића 'Цврчак' улаже се 9,7 милиона динара које смо уз подршку Покрајинске владе, обезбедили од Управе за капитална улагања Војводине. Вршимо комплетну адаптацију водоводног и канализационог система, санитарних чворова, изолације и фасаде, подова, крова и свега другог, како би добили добро уређен објекат у који дужи низ година нећемо морати значајно улагати. Циљ је створити услове за квалитетно предшколско образовање наше деце и рад васпитача", рекао је Глушац и захвалио Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што редовно пружају подршку пројектима из општине Врбас.

Председник општине Глушац је подсетио да је општина Врбас, успешним радом Канцеларије за енергетски менаџмент, успела да обезбеди 1,6 милиона франака од Владе Швајцарске за пројекте енергетске ефикасности у четири вртића и четири школе, та да су средства за уређење још две школе, Гимназије "Жарко Зрењанин" и ОШ "Јован Јовановић Змај", обезбеђена кроз пројекте Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије. Претходно је из републичког буџета обезбеђен и новац за комплетну реконструкцију ОШ "Петар Петровић Његош".