Завршен II Јуниорски куп нација у боксу

У Врбасу је у недељу завршен II Јуниорски куп нација у боксу.

Најуспешнији тим у мушкој конкуренцији је Казахстан, а најуспешнији женски тим Русија. Мушкарци - освајач турнира: Стефан Цамовић (Србија), најбољи домаћи боксер: Мемић Алмир, најбољи страни боксер: Краснићи Милош (Црна Гора), најборбенији пар: Голдстон Касин (САД) и Аменгелди Нуријан (Казахстан), најбољи техничар: Бабаханов Султан (Казахстан). Жене - освајачица турнира: Кантемирова Алина (Русија), најбоља домаћа боксерка: Стајковић Нина, најбоља страна боксерка: Бабиросијана Нурем (Индија), најборбенији пар: Кириченко Анастазија (Русија) и Рајни Индира (Индија), најбоља техничарка: Аминева Ајалија (Русија), најбољи судија: Александар Вучићевић (Србија).

Српски државни тим имао је троје представника у финалним борбама, у конкуренцији близу 200 боксера и боксерки из 25 земаља света. Златну медаљу освојио је Стефан Цамовић. Он је у финалном мечу савладао на поене, 4:1, Индијца Рамеша Горку Акаша. Овај успех резултат је великог талента младог спортисте и интензивних тренинга у матичном клубу "Чарнок" из Врбаса.

"Испунио ми се сан, али још увек мислим да сањам. Нисам изневерио своју државу и свој Врбас, а пре свега публику која ме је бодрила и давала ми снагу. Велику захвалност дугујем тренерима Жељку Жмукићу и Игору Шкундрићу који су ме учили вештинама овог спорта", рекао је Стефан Цамовић.

Иницијатива за одржавање међународног Купа нација и окупљање великог броја боксера са свих страна света у малом граду у срцу Бачке, потекла је из БК "Чарнок", уз несебичну подршку директора овог турнира Јовице Панића, функционера Боксерског савеза Војводине. 

"Веровали смо у Стефана, тренирали са њим два пута дневно по два сата, али одговорност у вези са припремама овог спортског спектакла додатно нам је црпила снагу. Знали смо да посустајања нема. Сада када је све прошло, можемо рећи да смо поносни на општину Врбас, на јавна предузећа, установе и организације, јер су нам здушно помагали да се покажемо у што бољем светлу. Помогао нам је и велики број спонзора без којих не би било могуће одржати турнир", рекао је секретар турнира и тренер у БК "Чарнок" Игор Шкундрић. 

Билтен турнира можете видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"