Почео II Јуниорски куп нација у боксу

Дефилеом на Тргу Николе Пашића од синоћ и свечаном церемонијом и уводним борбама од данас, у Врбасу је званично почео II Јуниорски куп нација у боксу.

Кроз ринг у Центру за физичку културу "Драго Јововић" до 19. августа, проћи ће 211 боксера из 26 држава са четири континента, који ће укрстити рукавице у чак 185 борби. Традиционални турнир у Врбасу је највећа боксерска манифестацију у Европи и једна од три највеће у свету ове године.

Игор Шкундрић, секретар турнира, оценио је приликом отварања да се манифестација развија и расте из године у годину, као и да ће у истом смеру бити настављено и наредних година, јер је интересовање да се укључи у организацију изразила и суседна општина Кула. Овај град већ сада је пружио снажну подршку припремама турнира и један број боксера смештен је у њему. Управо за вредну подршку организацији II Јуниорског купа нација у боксу, плакетама су награђени Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац", Срђан Кружевић, помоћник градоначелника Новог Сада, Велибор Милојичић, председник општине Кула, и Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Јовица Панић, директор турнира и функционер Боксерског савеза Војводине, изразио је задовољство због успешног окупљања љубитеља племените вештине из целог света баш у Војводини и Врбасу, уз жеље да се пријатно осећају у нашој земљи и понесу незаборавне успомене и нова спортска пријатељства из града домаћина. 

Поздрављајући све присутне, Милан Глушац, председник Организационог одбора турнира, истакао је да локална самоуправа снажно подржава не само боксерски већ све спортске колективе, стављајући у први план значај бављења спортом за све младе људе. "Врбас је град спорта који уме да препозна и чува спортске вредности, па му је зато и припало домаћинство овако великој манифестацији. Заслуге за добру организацију иду и Центру за физичку културу 'Драго Јововић', Туристичкој организацији општине Врбас, свим волонтерима, и надам се да ћемо наредних дана имати прилику да уживамо у добрим борбама", рекао је Глушац.   

Уживо пренос свих борби можете пратити овде.