Мировић најавио чишћење ВБК до 2020. године

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на ревитализацији деонице канала Врбас - Бездан код Сомбора и том приликом изјавио да се наставља са реализацијом дугогодишњег пројекта уређења Великог бачког канала, те додао да се са тим послом неће стати све док се тај водоток не очисти у целој дужини, саопштено је из Покрајинске владе.

Радови на чишћењу и ревитализацији 12 километара канала, од Малог Стапара до улаза у Сомбор, вредни су 109 милиона динара и одвијају се планираном динамиком, изјавио је председник Мировић. "Ово је велики посао, у протекле две године ЈВП 'Воде Војводине' и Покрајинска влада радили су на овом источном делу канала, и у наредним годинама наставићемо са чишћењем канала од Сомбора до Бездана, а један део тог великог посла финансираће се уз помоћ Европских фондова, рекао је председник Мировић. Он је додао да ће деоница канала код Врбаса, у дужини од 6 километара, како је рекао, најцрња еколошка тачка у Европи, бити очишћена до 2020. године.

"Уређење Великог бачког канала допринеће већој функционалности тог водотока, бољем одводњавању и наводњавању пољопривредног земљишта, стога је веома значајно што овај посао приводимо крају", навео је председник Мировић.