Стигло признање за сузбијање сиве економије

Милан Глушац, председник општине Врбас, примио је данас у име свих грађана признање за најактивнији допринос у сузбијању сиве економије, који је доказан кроз велику награду игру "Узми рачун и победи 2018". Као награда за фантастични просек од 25 коверата по глави становника, колико је на адресу организатора игре стигло из општине Врбас, локалној самоуправи је припало 23.000 евра а новац ће бити утрошен за опремање сензорне собе у Дневном боравку за децу са инвалидитетом, што су сами грађани изабрали.

Признања и награде представницима девет локалних самоуправа, колико се издвојило посебним резултатима током игре, уручили су министри Зоран Шоршевић, Бранко Ружић и Бранислав Недимовић. 

Борба државе и грађана против сиве економије у Србији даје прве резултате, у питању је тек 'прво полувреме', а кампању за смањење сиве зоне у нашој земљи подржава чак 90 одсто грађана, оцењено је на представљању резултата истраживања НАЛЕД-а о сивој економији. 

Јавно захваливши грађанима на учинку, јер су управо они обезбедили да награда стиге у Врбас, Глушац је истакао да је овим резултатом показано да становници општине Врбас имају високо развијену свест о потреби сузбајања сиве економије, да поседују пореску културу и да им је јасно да без динара из пореских давања нема улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, културу или спорт. "Посебно ми је драго што су приликом гласања како утрошити 23.000 евра из награде, још једном потврдили свој хумани карактер и определи се за улагање у унапређење заштите и помоћи особама са инвалидитетом", рекао је након потписивања уговора Глушац. 

 

Извештај са доделе признања можете видети ОВДЕ