Успеси младих математичара школе "Малац генијалац"

На Међународној олимпијади у менталној аритметици, која је недавно одржана у Београду, осмогодишња Марија Брдар из Бачког Доброг Поља, и петогодишњи Миљан Маројевић из Врбаса, освојили су високо друго и треће место. Због постигнутог успеха за Марију и Миљана и њихове родитеље организован је пријем у општини Врбас, на којем су се сусрели за Миљаном Штулић, заменицом председника општине Врбас, и Даницом Парошки, помоћницом председника општине Врбас за област образовања.

Марија и Миљан полазници су Школе менталне аритметике "Малац генијалац", која већ дуже времена окупља талентовану децу из општине Врбас. Ова школа, како је речено, успешно реализује програм којим се од најранијег периода на адекватан начин стимулишу дечије способности.

"Као вид промоције активности које се организују у овој школи, 'Малац генијалац' провешће бесплатно кроз свој програм једног ученика узраста до 4. разреда основне школе, који је постигао најбољи резултат на такмичењима из математике. Иначе, Марију и Миљана општина Врбас наградила је пригодним поклонима за постигнуте резултате на Међународној олимпијади у менталној аритметици", рекла је Даница Парошки, помоћница председника општине Врбас за област образовања.         

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"