"Атеље 05" донира слике НУРДОР-у

Удружење ликовних аматера "Атеље 05" донираће Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР, више од 60 уметничких дела које су израдили чланови овог друштва. "Сасвим је природно да 'Атеље 05', који у сарадњи са Општом болницом Врбас већ девет година успешно организује и носи ликовну колонију 'Уметношћу против болести', покрене и акцију у којој се поклањају радови за децу оболелу од рака", рекао је Драган Симић, председник "Атељеа 05".

"У акцији учествују чланови 'Атељеа 05' и пријатељи, ликовни ствараоци из наше општине. Ово није коначан број радова које ћемо поклонити, јер још неколико уметника је најавило да ће донети своје радове. 'Атеље 05' често учествује у раду са децом, сликали смо са децом по обдаништима, организовали дружења и рад са ментално недовољно развијеним особама, учествујемо у раду ликовних колонија по школама. Редовно организујемо колонију и за стара и одрасла лица, пензионере. Наше удружење радо се одазива и учествује у свим добротворним акцијама и никога нисмо одбили ко је до сада тражио да му помогнемо својим радом и својим радовима", истакао је Симић.

Отварање изложбе радова који ће бити поклоњени НУРДОР-у заказана је за петак, 22. јун у 18.00 часова. Радови се могу видети у просторијама у којим су настајали, УЛА "Атеље 05", Маршала Тита 73 (пасаж).