Наставници заинтересовани за "Нове технологије у образовању"

Просветни радници из општине Врбас учествоваће у суботу, 09. јуна, на Конференцији "Нове технологије у образовању 2018". На иницијативу из уз подршку локалне самоуправе, организован је колективни одлазак у Београд, а за учешће се пријавило 34 наставника из 10 основних и средњих школа, који у свом раду користе нове информационе технологије.

"Конференција 'Нове технологије у образовању' је највећи догађај ове врсте у овом делу Европе и укључује велики број домаћих, регионалних и интернационалних предавача, чија ће предавања бити фокусирана на конкретне примере добре праксе употребе ИКТ-а у учионицама. Догађај ће покрити следеће теме: рад на пројектима и креативност у учионици, кључне вештине и ментални развој, развој дигиталног садржаја за потребе учења и употреба ИКТ у другим предметима, алгоритамско размишљање и кодирање, инклузивно образовање и помоћне технологије, управљање школом кроз процес дигитализације и стручно образовање и дигиталне индустрије", саопштила је Даница Парошки, помоћница председника општине за образовање и васпитање.

Коорганизатори овог догађаја су Британски савет, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.