YUCOM представио Водич за самозаступање

Комитет правника за људска права – YUCOM, организовао је у Врбасу предствљање Водича за самозаступање грађана, парнични поступак и поступци пред независним институцијама. Представљање Водича је организовано уз подршку Мултидонаторског повереничког фонда за подршку сектору правосуђу, у присуству представника локалне самоуправе, Општинске управе, удружења грађана, образовних установа, као и заинтересовани грађани.

Водич је представљен у просторијама 2. Месне заједнице, ул. Саве Ковачевича 94, Врбас, на иницијативу Миљане Томић, правног саветника Балканског центра за миграције и хуманитарне активности и општине Врбас. На догађају су били присутни представници општинске управе, удружења грађана, професори школа и многи заинтересовани грађани. Овом приликом грађанима су подељени бесплатни примерци Водича.

"Водич за самозаступање грађана служи као прва помоћ у ситуацијама када се обичан грађанин, односно правно неука странка, нађе у некој правној ситуацији. Тада је важно да зна која права и обавезе има, коме може да се обрати, како би на најбољи могући начин могла да осигура правичан ток поступка и одговор државе у заштити својих права. У самом водичу постоји листа пружалаца бесплатне правне помоћи за територију читаве Републике Србије", рекли су о документу Велимир Петровић, пројектни асистент, и Катарина Тоскић, правница YUCOM. Осим Водича за самозаступање, говорило се и о другим водичима које је Комитет израдио, а имају за циљ олакшан приступ правди за грађане: Водич први пут на суду и у суду, Водич за ослобођење од судских трошкова: трошкови у парничном поступку и како их се ослободити, и Водич за остваривање права на судског тумача – преводиоца.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"