Покрајински секретар Батез посетио општину Врбас

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, посетио је данас општину Врбас и најавио нова улагања покрајинских органа власти у спортску и омладинску инфраструктуру. Батеза су дочекали Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Предраг Ројевић, помоћник председника општине, и Јован Ковачевић, координатор за спортске активности. Домаћини и гост обишли су градски стадион и Центар за физичку културу "Драго Јововић", и на лицу места представили неке идеје за додатно опремање спортске инфраструктуре.

"Са задовољством смо дочекали покрајинског секретара за спорт Владимира Батеза и искористили прилику да га ближе упознамо са неким нашим плановима, чија би реализација донела развој у области спорта. Жеља нам је да део инфраструктуре обновимо, и поред константног улагања у спорт из локалног буџета, што се најбоље види кроз резултате наших клубова. На задовољство бројних љубитеља спорта и задовољство локалне самоуправе, чак шест клубова је изборило виши ранг такмичења и они заслужују још већу подршку, не само општине Врбас већ и покрајинских и републичких органа. У овом тренутку за нас су приоритети санације дела спортске инфраструктуре у школама, обнова дела Центра за физичку културу, као и уређење градског стадиона", рекао је Глушац приликом сусрета са Батезом.

Покрајински секретар Владимир Батез изразио је задовољство виђеним у Врбас, и додао да ће секретаријат који води имати разумевања за предложене пројекте. "Највише смо разговарали о инфраструктурним пројектима из области спорта и конкурсима који су актуелни у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину. Тема нам је била и стратегија развоја спорта у општини Врбас, али и спровођење омладинске политике. Добра инфраструктура је основ за бављење спортом и за постизање резултата, али и предуслов да се у граду у будућности организују нека велика такмичења, што Врбас већ сада у добром делу испуњава. То је увек ветар у леђа за развој спорта, спортског туризма и целе локалне заједнице", рекао је Батез и изразио очекивања да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину у најављеном ребалансу покрајинског буџета добити више средстава, која ће бити усмерена у развој спорта на локалном нивоу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"